5651 Loglama

5651 no'lu yasa nedir?

İnternet ortamında işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında; 5651 kanun numarasıyla, 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilmiş ve 26530 sayılı resmi gazetede, 23 Mayıs 2007 tarihinde yayımlanmış bir yasadır.

5651 Yasasının Amacı Nedir?

15 Kasım 2008’de resmi olarak yürürlüğe girmiş olan ve yönetmelikler ile kapsamı genişletilen 5651 yasası, internet üzerinde suç oluşturabilecek durumlara karşı suçlunun takibi ve bulunması amacıyla çıkarılmıştır. Bu sayede, internet üzerinden işlenen bilişim suçlarının önemli ölçüde önüne geçilerek, kullanıcıların internet üzerinden aldatılmalarını ve yasal içerikte olmayan, kötü amaçlı içeriklerden korunması amaçlanmaktadır.

5651 Yasası Ne Anlama Gelmektedir?

5651 sayılı kanun maddesi kamu kurumları, özel şirketler ve kullanıcılar için bir öneri niteliği taşımamaktadır. İlgili kanun maddesinin gereklerinin yerine getirilmesi zorunlu kılınmıştır. Kanun maddesini yerine getirmeyen ilgili kurumlar için kanuni yaptırımlar söz konusudur. Bu yaptırımlar; uyarı, para cezası, hapis, kapatma ve yayından kaldırma v.b. şeklindedir.

Kanun maddesince alınması istenen tedbirler, aslında kullanıcıların çıkarlarını gözetmekte olup, uygulanmadığı takdirde kullanıcıya maddi zararlar açabileceği gibi, ilgili kuruluş için itibar kaybına da sebep olacaktır.

Bellcom, 5651 yasa gereğince loglama çözümü olarak 'Logsign' önermektedir.

Logsign Nedir?

Yeni Nesil Log Yönetim Sistemi Çözümüdür.

Tüm kaynaklardan topladığı bilgi ve olayları sizin için rapor, korelasyon, alarm ve gelişmiş uygulamalara dönüştürür. Size Log yönetimi, raporlama, arama, alarm üretmekten bir operasyon merkezi kurmaya kadar geniş bir dünya sunar.

Logsign aynı zamanda 5651, ISO27001 , PCI gibi yasal uyumluluklar konusunda en büyük yardımcınızdır.

TEKLİF AL

Adınız , Soyadınız*
E-Postanız*
Telefonunuz*
Firma İsmi*
Hangi alanda kullanmak istiyorsunuz?*