Antivirüs Programlarının Önemi

Antivirüs yazılımları, bilgisayarınıza bir ağ kalkanı ve gerçek zamanlı koruma sunan yazılımlardır. Bu yazılımlar bilgisayarınız herhangi bir olası tehditle karşılaştığında size bir uyarı mesajı gönderir ve zararlı bulunan yazılımları otomatik olarak karantinaya taşır.

Böylece kimlik avı veya sisteminizi çökertmeye yönelik hazırlanan yazılımlardan etkilenmez ve güven içerisinde bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.Birçok farklılığın yaşanmakta olduğu günümüz dünyasında, risklerin fazlalaşarak çeşitlendiğini görmekteyiz. Bu tehditlerin başında hepimizin bildiği Siber Güvenlik tehditleri yer almaktadır. 

Birçok gelişmiş koruma ürünü, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için birden fazla teknoloji kullanıyor. Bu da ürünlerin, casus yazılım, klavye kaydetme, kimlik bilgisi çalma, izinsiz kripto para madenciliği, fidye yazılımları nedeni ile dosyaların şifrelenmesi, truva atları ile bilgi sızdırılması, istenmeyen e-postalar ve dolandırıcılık gibi çok geniş bir yelpazedeki siber saldırı ile baş edebilmelerini sağlıyor.

Virüsten koruma yazılımı ne yapmak için tasarlanmıştır?

Amacı, bilgisayar virüslerini ve kötü amaçlı yazılım olarak da bilinen diğer kötü amaçlı yazılımları taramak ve ortadan kaldırmak olan bir program veya program şemsiyesinden bahsediyoruz. Virüsten koruma yazılımı, diğer tehditlerle birlikte veri ve güvenlik ihlallerine karşı korunmasında genel çevrimiçi ve bilgisayar güvenlik stratejinizin önemli bir bileşenidir.

Basitçe bakıldığında, bir bilgisayar virüsü soğuk bir virüse benzer. Bir bilgisayardan veya cihazdan diğerine geçmek, kendini kopyalamak, işletim sistemlerinize zarar verebilecek ve bunlara sızabilecek kötü amaçlı kodlar veya programlar yaymak için tasarlanmıştır. Virüsler, suçlulara kurbanlarının cihazlarına erişim sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu virüsler ve casus yazılımlar, kötü amaçlı yazılım olarak bilinir ve bilgisayarınıza veya aygıtınıza gizlice yüklenebilir. Kötü amaçlı yazılım, cihazınızı kilitlemekten çevrimiçi etkinliğinizi izlemeye veya kontrol etmeye kadar her şeyi yapabilir. Bu denetim, bilgisayar korsanlarının spam göndermesine ve gizli bilgilerinizi çalmasına olanak tanıyabilir. Bu da kimlik hırsızlığına neden olabilir.

Virüsten koruma yazılımı, önemli görevleri gerçekleştirerek aşağıdaki tehditlere karşı koruma sağlar:

Bellcom; antivirüs çözümlerinde Kaspersky, ESET Nod32, Panda ve Bitdefender gibi önde gelen antivirüs firmalarıyla çalışır.

*Detaylı bilgi için 'ÜRÜNLER' sayfasına göz atabilirsiniz.